Redactie: Nederlander vindt 28000 euro en brengt het naar de politie

euro Suriname

Eerlijke vinders bestaan echt! Een 49-jarige Nederlander heeft namelijk €28.000 gevonden op straat in het Zwitserse Zürich en dit biljettenpakket naar de politie gebracht. De bankbiljetten zaten in de hoes van een zonnebril die onder een laag sneeuw terecht was gekomen.

In Zwitserland wordt doorgaans niet met euro’s betaald, omdat Zwitserland geen lid is van de Europese Unie. Op dit moment zijn er echter wel heel veel Europeanen op skivakantie in het gebied.

Het zou goed kunnen dat een toerist het geld is verloren, maar ook in sommige Zwitserse winkels wordt wel met euro’s betaald.
De eerlijke vinder heeft het kleine fortuin in ieder geval naar de politie in Zürich gebracht. Die heeft het geld teruggegeven aan een 31-jarige man die eerder had aangegeven dat hij het was kwijtgeraakt. Het is niet bekend of de Nederlander vindersloon heeft gekregen.

Zou jij het naar de politie brengen als je het had gevonden?
Bron: Metro
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.