Redactie: 10 jaar cel voor lerares die zwanger werd van 13-jarige leerling

Een 24-jarige docente is veroordeeld tot tien jaar celstraf voor haar relatie met een 13-jarige leerling, van wie ze in januari vorig jaar zwanger werd. Dat melden Amerikaanse media. Volgens de lerares was de familie op de hoogte van de relatie.

Alexandria Vera, moeder van een dochter van zes, bekende in de rechtbank schuld. Ze zei dat de familie van de jongen enthousiast was over de zwangerschap, maar dat ze die heeft afgebroken nadat ze vragen kreeg van de kinderbescherming.

De relatie begon in 2015 nadat de lerares ook via Instagram contact kreeg met de minderjarige leerling. Ze werd aan zijn familie voorgesteld als zijn vriendin en hij bleef regelmatig bij de lerares slapen.

Volgens de rechter is de vrouw geen gevaar voor andere kinderen, maar moet dit vonnis een boodschap zijn, omdat docenten onze leerlingen moeten opvoeden. Ze moeten er met hun handen van afblijven”. Vera kan na 5 jaar vervroegd vrijkomen. BD.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.