Redactie: Vader Rabinderkoemar Firtoe te zwak om naar crematie te gaan

Rabinderkoemar Firtoe, de echtgenoot van de 36-jarige Sakita Firtoe-Ramkhelawansing en vader van de 4-jarige Jaanvi, wil de familie van de veroorzaker vooralsnog niet ontvangen. Dagblad Suriname heeft in verband hiermee gesproken met Aniel Balgobiend. Hij geeft aan dat zijn neef Rabinderkoemar voorlopig geen onderhoud wil met de familie, omdat de zaak nog vers is.

Op zaterdag 7 januari zijn twee voertuigen met elkaar in botsing gekomen ter hoogte van de kruising van de Tjon A Kietweg en de Pt. Paltan Tewarieweg. Bij deze aanrijding hebben de echtgenote en de dochter van Rabinderkoemar ter plekke het leven gelaten. Zij worden vandaag gecremeerd te Weg naar Zee. Als gevolg van de aanrijding liep de bestuurder Rabinderkoemar ernstige verwondingen en fracturen op, waarbij operatief ingrijpen noodzakelijk was.
Hij heeft drie ribfracturen, diepe sneewonden aan zijn rug, zijn linkerhand is in drie stukken gebroken en zijn linkeroor is grotendeels weggerukt. Met deze verwondingen ligt Rabinderkoemar in het ziekenhuis. Aniel zegt dat zijn neef momenteel wel stabiel is. Hij zal in het mortuarium afscheid nemen van zijn echtgenote en kind. Zijn toestand laat het niet toe dat hij naar het crematieoord kan worden vervoerd.

De jongere broer van Rabinderkoemar zal de rituelen bij de crematie verrichten. Het echtpaar Firtoe heeft nog een zoon van 10 jaar. Hij is na het incident niet echt bij. Volgens Aniel hebben vader en zoon psychische begeleiding nodig.

De krant heeft contact opgenomen met de familie van de veroorzaker. Volgens een familielid is Anjinie S. deze week ontslagen uit het ziekenhuis. Op advies van de specialist heeft de familie haar nog niet verteld over de twee doden bij de aanrijding. ‘Zij is af en toe niet bij en sprak over zaken die 8 jaren geleden hebben plaatsgevonden.’ De familie overweegt haar nog een psychische begeleiding te geven, zodat zij weer bij kan komen. ‘Zij is wel op de hoogte dat er een aanrijding heeft plaatsgevonden tussen twee auto’s, meer weet zij op dit moment niet.’ De familie van de veroorzaker heeft kort na het incident een bezoek gebracht aan Rabinderkoemar in het ziekenhuis. Ook familieleden van Rabinderkoemar zijn Anjinie gaan opzoeken in het ziekenhuis.
Nadat Aniel hun had gevraagd om voorlopig geen bezoek te brengen, heeft de familie van Anjinie besloten om gevolg aan zijn verzoek te geven. De familie van Anjinie heeft geld ingezameld om dit aan Rabinderkoemar af te staan. Zij probeert van haar kant de familie op welke wijze dan ook de nodige ondersteuning te bieden. Volgens een familielid van Anjinie kunnen zij de zaken niet terugdraaien, maar bieden alle steun aan de nabestaanden.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.