Redactie: Maandag wel of geen school?

Minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap Cultuur heeft vrijdagmiddag tijdens een spoedpersconferentie op het ministerie de leerkrachten opgeroepen om zich maandag om half acht ’s morgens op hun school aan te melden. Echter, voorzitter Wilgo Valies van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) heeft zijn leden aangespoord maandagochtend om acht uur aanwezig te zijn in roept Valies zijn leden wederom op om maandag om 08.00 in ‘stakingscentrum’ Theater Unique.
Peneux heeft tijdens de persmeeting gesteld dat Valies bezig is met een “destabiliseringsproces”. Naar wat de minister weet, gaat de bondsvoorzitter met bussen rond om leerkrachten van scholen, die op volle sterkte draaien, aan te zetten om ook in actie te gaan. “Wanneer het stakingsrecht wordt uitgeoefend, zijn mensen vrij om te bepalen als zij meedoen”, beseft de bewindsman.

Peneux zegt dat hij in overleg zal treden met de regering om de vervolgstappen over de ontstane situatie te bepalen. Voor de bewindsman is het nog niet duidelijk waarom Valies de actie heeft aangekondigd.
Intussen hebben de leerkrachten van OS Uitkijk een ingebrekestelling per deurwaarderexploot ontvangen van de minister. Daartoe werd besloten omdat ze eerder hebben geweigerd de brief op het ministerie op te halen en die uit handen van een ambtenaar van het ministerie aan te nemen. Aan de hand van het verweer van deze leerkrachten zullen de tuchtmaatregelen worden bepaald. Eén zo een maatregel kan zijn de ontslagprocedure.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.