Redactie: 27-jarige verdachte in pedofielen kwestie overleden

Eén van de verdachten, Fernando R. die in verband met de pedofielenzaak was aangehouden, is overleden. Hij gaf in het ziekenhuis, waar hij was opgenomen, de geest. De krant verneemt dat Fernando een prominente rol vervulde in de pedofielenbende.

De 27-jarige Fernando is midden december 2016 gearresteerd, nadat er al vijf verdachten waren aangehouden. Echter, hij was op vakantie en kon nog niet worden ingerekend.
Toen de politie wist dat hij op de vlucht naar Suriname zat, werd hij op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven opgewacht.

Bij aankomst werd hij meteen gearresteerd. Fernando kreeg kort daarna een aanval en werd in het ziekenhuis opgenomen onder politiebewaking.
De afdeling Trafficking in Persons (TIP) maakte begin december 2016 melding van een pedofielennetwerk, dat zich via sociale media richtte op minderjarige jongens. De zaak kwam aan het rollen door een slachtoffer dat zich met zijn moeder bij de politie had gemeld, nadat hij uit handen van de verdachten was geglipt. De jongen vertelde dat hij door meerdere volwassen mannen seksueel misbruikt was, waarna hij ook nog als sekswerker werd ingezet. Na onderzoek stuitte de politie op een netwerk van mannen. Intussen zijn alle verdachten aangehouden en voorgeleid. De wordt binnenkort aan de rechter voorgelegd.-.
Bron: DWT

Eerdere berichten:

Redactie: Nederlandse docent in Suriname ook verdacht van pedofilie

 

Update!!Redactie: Pedofiele bende verdacht van opzettelijke HIV verspreiding

Video: Ministers: ‘Pedofielen, ik wil ze castreren’

Redactie: 6 verdachte pedofielen volgende maand voor de rechter

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.