Redactie: 1,5 jaar cel voor misbruik 11-jarige?

misbruik Suriname politie FamilieNieuws

Regillio B. riskeert 1 jaar en 6 maanden cel wegens ontucht met een 11-jarig meisje. De openbare aanklager Bibian Tjin Liep Shie presenteerde op woensdag 11 januari haar strafvoorstel in deze zaak. Zij achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Op 7 april 2015 deed de moeder van het minderjarig kind aangifte bij de politie. Het meisje had haar moeder verteld dat haar zwager, de verdachte, haar heeft verkracht.

Dit vertelde het meisje nadat haar menstruatie uitbleef. Volgens verklaring van het slachtoffer is zij alleen door haar zwager misbruikt. De eerste keer gebeurde dat in 2014, thuis bij iemand op een bankstel.
De partner van de verdachte, de zus van het meisje, had kenbaar gemaakt dat zij zichzelf en haar zoontje van het leven zou beroven indien de zaak bij de politie zou belanden. Dit deed de zus omdat zij afhankelijk was van de verdachte.

De verdachte en het slachtoffer hebben tenminste 2 keren in een week seks gehad. De vervolging gaf tijdens haar beurt te kennen dat deze zaak lang heeft geduurd vanwege afwezigheid van de advocaat en zijn cliënt. Op 10 juni 2015 werd deze zaak in behandeling genomen. Het OM hanteerde het visum van de deskundige als bewijs. De verdachte heeft bij de politie een volmondige bekentenis afgelegd en toegegeven dat hij gemeenschap heeft gehad. Op de zitting kwam hij terug hierop.

 

Advocaat Irvin Kanhai stoorde zich erg aan het requisitoir van de vervolging, waarin gesteld werd dat de raadsman steeds afwezig was. Hij vond die redenering van de vervolging ondeugdelijk. “Ik wil niet ingaan op het gedrag van de moeder, de zus en het meisje. De rechter heeft het kind op de laatste zitting gevraagd om de waarheid te spreken. De vervolging zegt dat het meisje consistent was bij al haar verklaringen. Ik herinner u over het gebeurde in de kapotte vriezer. Alle getuigen hebben wij op de zitting gehoord.
De verklaring van het meisje strookt niet met die van haar moeder en zus.” Volgens Kanhai heeft het OM geen bewijs kunnen overleggen in deze zaak. Een visum is volgens Kanhai geen overtuigend bewijs. De vervolging heeft volgens Kanhai geen overtuigend bewijsmiddel kunnen aandragen. Op 22 februari wordt de verdere behandeling voortgezet. De verdachte blijft in arrest.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.