Redactie: Yvanna Hilton is een vrouw!

Yvanna Hilton, geboren als man, heeft woensdag van de rechter gedaan gekregen voortaan officieel als vrouw door het leven te gaan.

In een rechtszaak, die iets langer dan één jaar heeft geduurd, eiste Hilton dat het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) een verandering in de boeken opnam van man naar vrouw. Hilton heeft zich enkele jaren na een operatie laten ombouwen van man tot vrouw.
In een eerste reactie zegt Hilton dat ze min of meer deze uitspraak van de rechter had verwacht. Echter, haar advocaat Audrey Tjong A Sie, is verrast. “Ik ben nog helemaal niet bekomen. Ik had toch verwacht dat in Suriname dit niet echt mogelijk zou zijn, maar nu blijkt dat de rechter gekozen heeft voor het garanderen van een mensenrecht.”

Ook voorzitter André Misikaba (niet de parlementariër, … red.) van de Vereniging van Volle Evangelie Gemeenten in Suriname (V-Veps) is verrast. Hij zegt dat de kerk elk oordeel van de rechter accepteert, maar niet tegen Gods woord in zal gaan en kunnen handelen. “Ik hoop niet dat dit de aanzet is om kerken te dwingen te doen wat tegen Gods woord is”, zegt de voorganger.

Bron: DWT

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2016/12/15/redactiegeen-sprake-fraude-goedkeuring-geslachtswijziging/

https://www.familienieuws.com/2016/12/14/redactie-vandaag-bezwaarloop-geslachtsverandering/

 

https://www.familienieuws.com/2016/11/05/redactie-geen-keus-gemaakt-om-vrouw-zegt-transgender-yvanna/
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.