Redactie: Illegale jaguar kost Zoo 140srd per dag

Het Openbaar Ministerie heeft nog geen besluit genomen waar de jaguar die in november te Boxel een peuter medio november in Boxtel verwondde, zal worden opgevangen.

Vaststaat, dat het dier niet teruggaat naar de eigenaar omdat justitie vindt dat het een gevaar vormt voor de samenleving. Dat verneemt de krant uit betrouwbare bronnen.

Sinds het incident verblijft het beest in de Paramaribo Zoo. John Altenberg, directeur van Paramaribo Zoo, zegt dat hij van Natuurbeheer heeft vernomen dat de jaguar niet teruggaat naar de eigenaar. De dierentuin heeft een aantal dieren, zoals katachtigen, opgevangen, die in beslag zijn genomen bij burgers.

Altenberg benadrukt dat de Paramaribo Zoo niet staat te popelen om dieren op te vangen. Zo heeft die geen geld voor de bouw van een verblijf voor de jaguar en daarom zou het Openbaar Ministerie de eigenaar moeten verplichten de kosten te betalen.

De Paramaribo Zoo geeft dagelijks veel geld uit om het dier te voeden. “Elke dag eet de jaguar vier kilo wild vlees; een kilo kost SRD 35”, legt de directeur uit. Door harder op te treden tegen personen die illegaal deze dieren kweken, kan volgens Altenberg voorkomen worden dat ze belanden bij de dierentuin.

De eigenaar om een reactie gevraagd, wil de krant in een later stadium te woord staan. Vernomen wordt dat hij het dier terug wil.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.