Redactie: Over de 4 misbruikte en HIV besmette kinderen

“Dit heeft me heel erg verdrietig gemaakt. Zo een kind is geestelijk doodgemaakt”, zegt kinderbegeleidster Marijke Cairo geschokt.

Ze reageert op het lugubere verhaal van een veertigjarige hiv-besmette man die zijn vier minderjarige stiefdochters jarenlang moedwillig seksueel heeft misbruikt. De meisjes van toen 6, 7, 8 en 9 jaar zijn daarbij besmet geraakt.

Cairo heeft geen woorden genoeg om haar misnoegen over deze zaak te omschrijven.
Via het counselingbureau ‘Mi Beertje’ waar ze aan verbonden is, wordt ze vaker geconfronteerd met kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik en daardoor besmet zijn geraakt met hiv.

De begeleidster wil uit strategische overwegingen niet zeggen hoe groot de groep is die over de vloer komt, maar ze spreekt wel van een zorgwekkend aantal. Cairo is ervan overtuigd dat zich meer van zulke zaken afspelen en dat maar een klein deel naar buiten komt. “Heel veel van deze gevallen worden uit schaamte binnenshuis afgehandeld.”
Een kind dat seksueel is misbruikt en daarbij besmet is geraakt heeft een dubbele trauma te verwerken. “Het trauma dat het seksueel is misbruikt en een ongeneeslijke ziekte heeft opgelopen.” De begeleiding is in deze specifieke gevallen gefocust op de acceptatie en vergiffenis en kan veel tijd in beslag nemen. Ze sluit niet uit dat het kind met haat in zich opgroeit en ertoe overgaat om anderen doelbewust te besmetten, vanwege de ervaring uit het verleden. Het kan volgens Cairo zover gaan dat er zelfmoordneigingen opkomen in zo een persoon.
Bron: DWT

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/01/10/redactie-stiefvader-besmet-4-stiefdochters-hiv-virus/

http://familienieuws.sr/2016/05/03/redactie-hiv-besmette-stiefvader-misbruikt-stiefdochters/

 
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.