Redactie: “Sodemieter ze allemaal op als ze niet willen werken”

doekhie FamilieNieuws Suriname

Leerkrachten die geen gehoor willen geven aan de oproep van minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur mogen allen thuis blijven als het aan assembleelid Rashid Doekhie (NDP) ligt.
“Sodemieter ze allemaal op als ze niet willen werken,” zei hij geïrriteerd tijdens de gisteren gehouden openbare vergadering in De Nationale Assemblee. Deze uitspraak werd afgekeurd door de overige parlementariërs. Waarnemend parlementsvoorzitter, Melvin Bouva, corrigeerde Doekhie terstond en vroeg hem meerdere malen zijn woord terug te nemen.
Doekhie riep Peneux op om harde maatregelen te treffen tegen hen die protesteren en de andere leerkrachten die wel willen werken, moeten naar zijn zeggen in de gelegenheid worden gesteld het werk over te nemen. “Jaag ze weg als ze niet willen werken. U heeft genoeg andere leerkrachten.”


Volgens Doekhie is dit niet een normaal protest, maar een politiek steekspel dat gespeeld wordt. Doekhie vindt dat bandeloosheid niet getolereerd moet worden in het onderwijs.
Peneux had gisteren aan het parlement uitleg gegeven over de situatie van OS Uitkijk, waarbij er maatregelen zijn getroffen tegen de meer dan dertig leerkrachten die vanaf vorige week protesteren tegen een nieuwe schoolleider van buitenaf. De bewindsman benadrukte dat de leerkrachten niet zijn ontslagen.
Bron: SRHerald

Eerdere berichten:

Video: Scholen vanaf morgen gesloten?

 

Redactie: Peneux ontslaat per direct bijna alle leerkrachten van OS Uitkijk


**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.