Redactie: Neefje verkocht drugs voor King Koyeba

Scholier verkocht drugs voor King Koyeba. De scholier R.S. die eerder was aangehouden, getuigde maandag in de spraakmakende drugszaak van de verdachten Lowinso M., meer bekend als King Koyeba (31), en Jermaine A. (33). De getuige is een neefje van Koyeba.

De politie heeft de verdachten op zaterdag 15 oktober 2016 opgepakt met in hun bezit een hoeveelheid drugs. In de schooltas van de getuige had de sterke arm een hoeveelheid Yammi aangetroffen. De getuige had de drugs bij zich gehouden in opdracht van zijn oom Koyeba.
Bij de politie had de getuige R.S. verklaard dat de drugs aan de verdachte Jermaine toebehoorde. Echter is de scholier op de zitting teruggekomen op zijn eerder afgelegde verklaringen.

Hij heeft gisteren bij de rechter verklaard dat Jermaine de drugs aan zijn oom Koyeba had gegeven. Koyeba heeft vervolgens het spul aan zijn neefje gegeven om het in zijn tas te bewaren. Bij de politie en op de zitting bevestigde de getuige dat hij drugs verkocht voor zijn oom Koyeba. Hij woont samen met zijn oom op een adres.

“De zakken met yammi waren van mijn oom. Ik moest het voor hem bewaren en eventueel verkopen. De opbrengsten van de drugsverkoop draag ik over aan mijn oom. Ik dacht altijd dat marihuanaverkoop op straat strafbaar is, maar thuis niet”, zei de getuige. Koyeba verzorgt de getuige en voorziet in zijn onderhoud. In ruil daarvoor hielp R.S hem met de verkoop van de drugs. De vervolgingsambtenaar merkte op dat een scholier van het vwo dient te weten dat deze handelingen strafbaar zijn.
Rechter Siegline Wijnhard heeft op verzoek van advocaat Lygia Palmburg de strafzaak uitgesteld. Haar collega Raoul Lobo heeft haar gevraagd om het verdachtenverhoor op een andere dag te willen doen, daar hij graag aanwezig wenst te zijn. De rechter heeft het verzoek van de raadsvrouw gehonoreerd. Op 23 januari vindt de verdere behandeling plaats. De verdachten blijven in arrest.
Bron: DBS

Eerdere berichten:

Redactie: Update: Koyeba mogelijk bijna vrij


**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.