Video: Rotterdammer wint 18 miljoen euro

Met de winnende getallen 07, 14, 23, 27, 35 en bonusgetallen 3 en 5 is de jackpot van 90 miljoen euro van de Eurojackpot gister avond gevallen in Nederland, Duitsland en Denemarken. Vijf spelers delen de jackpot en één van de gelukkige winnaars komt uit Rotterdam. De Rotterdammer wint 18 miljoen euro bruto, daar gaat ook nog wel 29% kansspelbelasting af.
Het winnende lot werd gekocht bij de Primera aan de Spinozaweg in Lombardijen. Waarschijnlijk is de winnaar ook iemand uit die buurt.

„We hebben veel vaste klanten die komen voor een lot”, vertelt winkeleigenaar Kanan Cetinkaya. „Ik ga er vanuit dat een van hen de gelukkige is en de prijs dus wel goed terechtkomt”, zegt hij tevreden. Bekijk de video hierboven.

DRUK
Het is de tweede keer in korte tijd dat er zo’n grote geldprijs valt bij de winkel. Eind oktober kocht Rotterdammer Peter Driessen er een lot waarop de Eurojackpot van 76 miljoen euro viel. De man leverde zijn lot echter te laat in, waardoor hij zijn prijs misliep. „Wel won vlak voor kerst iemand nog negenduizend euro met een Lucky Day-lot dat bij ons is gekocht”, aldus Cetinkaya. „Iedereen wil hier ineens een lot kopen. Het is sinds dit weekend drukker dan ooit”, lacht hij. „Ik heb goede hoop dat de jackpot hier nog eens valt, dus ik geef ze groot gelijk.” Vandaag wordt het vallen van deze jackpot in ieder geval feestelijk gevierd in de winkel.

De hoogste jackpot die de Eurojackpot uitdeelde, € 90 miljoen bruto, was op 14 oktober 2016 in Duitsland. De Eurojackpot gaat dus door heel Europa, het is een kansspel waarbij je voor 2 euro per lot kans maakt op de jackpot. Iedere vrijdagavond is er een trekking. De jackpot is altijd minimaal 10 miljoen euro en kan, als hij niet valt, oplopen tot maar liefst 90 miljoen euro.
Bron: Metro
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.