Redactie: Man raakt ernstig gewond na bedrijfsongeval

De 39-jarige arbeider Kenny D. is zaterdag betrokken geweest bij een bedrijfsongeval aan de Indira Gandhiweg ter hoogte van de Landbouwbank.

Een fel gipsplaat is op onverklaarbare wijze op dit slachtoffer terechtgekomen. Als gevolg van dit incident was de arbeider niet aanspreekbaar. De politie van De Nieuwe Grond heeft hulp ingeroepen van Libi Makandra.

Het personeel constateerde dat de letsels ernstig zijn en het slachtoffer vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. Het slachtoffer heeft vermoedelijk letsels aan zijn borst opgelopen. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.
Bron: DBSHoe kunnen we bedrijfsongevallen voorkomen: veiligheidsbeleid

Veilig werk is een grondrecht van iedere werknemer: het is je recht om na je werk ongedeerd thuis te komen. Een goed veiligheidsbeleid is daarbij heel belangrijk en wanneer jouw werkgever deze niet aanbiedt, kan je daar wat aan doen.

In een goed veiligheidsbeleid zijn risico’s in kaart gebracht, preventieve maatregelen bedacht, regels en procedures opgesteld en wordt er een ongevallenregistratie bijgehouden.

Wil je weten of jouw werkplek veilig is? Ga dan na of je werkgever de volgende maatregelen genomen heeft:

-De werkplek is veilig ontworpen
-De werkplek is goed onderhouden
-Het werk is veilig georganiseerd
-De werkplek wordt veilig gebruikt
-Communicatie over veiligheid is duidelijk
-Ongevallen voorkomen: veilig op de heftruck

Rijd je op de heftruck? Dan is een goed veiligheidsbeleid extra belangrijk.

Ben jij van mening dat jouw werkgever geen goed veiligheidsbeleid voert? Dan kan je daar als werknemer wat aan doen! Bespreek de veiligheidsproblemen met je collega’s en stel het aan de orde bij de werkgever en desnoods bij de vakbond.
-FNV-

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.