Video: Reactie van ouders rapper en meisje uit de video

“Iedereen is in deze zaak slachtoffer”, zegt Sharon. Zij is de moeder van een van de rappers die in Suriname vastzitten. “Mijn zoon was toen 17, Jane’s dochter bijna 16. Het waren kinderen, pubers, die een grote fout hebben gemaakt. Maar er was geen sprake van pedofilie of dwang.”

Maar na de arrestatie van de drie bandleden laaide ook in Suriname de aandacht voor de zaak weer op. “We dachten dat alles voorbij was en dat we na een moeilijke tijd eindelijk verder konden met ons leven”, zegt Jane de moeder van het meisje uit de video. “We hadden alles een plaats gegeven, maar door de aanhoudingen begon de ellende opnieuw. Daarom heb ik de aangifte bij de politie ingetrokken”

Ook al heeft de moeder van het meisje dat seks had met drie leden van rapgroep SFB heeft haar aangifte ingetrokken, het maakt volgens het meisje niets uit. De rechter bepaalt. Dat zegt het meisje uit de video  in het  bovenstaande geluidsfragment.

De advocaat van SFB heeft tot nu toe nog niet uitgebreid gereageerd op de zaak, net als label Top-Notch. Het meisje zelf heeft laten weten niet blij te zijn met de arrestatie en de publiciteit. Volgens haar is er geen sprake geweest van pedofilie, dwang, geweld of seksueel misbruik.’ Er zijn meerdere geluidsfragmenten van Whatsapp die het meisje met bekenden heeft gedeeld. Daarin zegt ze onder meer: ‘We zijn in onze pubertijd, toch? Ik hoop dat alles stopgezet wordt, want dit kan een heel andere kant op gaan. Ik hoop dat alles rustig wordt en iedereen gewoon zijn leven door kan leiden. Klaar, punt uit.’

Wat het intrekken van de aangifte voor gevolgen heeft voor de rappers is nog niet duidelijk. Ook zonder aangifte is seks met een minderjarige strafbaar hier in Suriname. Volgens de minister gaat de zaak gewoon door..


(Foto Facebook)

Bron: 3voor12 nolimitworlds & NOS

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/01/06/redactie-moeder-gebruikt-meisje-trekt-aanklacht/

https://www.familienieuws.com/2017/01/04/redactie-opgepakte-leden-rapgroep-nog-langer-vast/

https://www.familienieuws.com/2017/01/02/video-minister-trots-leden-rapgroep-alsnog-opgepakt/

https://www.familienieuws.com/2016/12/29/redactie-3-rappers-bekende-groep-opgepakt-suriname/