Redactie: Uitvaart Reshma Patjai is zaterdag 7 janauri

Het ontzielde lichaam van de 19-jarige Reshmakoemarie Patjai is woensdag aan de nabestaanden afgestaan. Dit zegt vader Patjai aan Dagblad Suriname. De recherche had de vader wel specifiek doorgegeven dat in geval er andere gezichtspunten aan de orde zouden komen, de begrafenis c.q. crematie zou worden stopgezet.
In een gesprek met Dagblad Suriname heeft de afdeling Recherche bevestigd er tot nog toe geen andere feiten en omstandigheden zijn geconstateerd. De crematie zal dan ook op zaterdag 7 januari plaatsvinden. Vrijdagavond kreeg de politie van Santo Boma een melding betreffende een schietpartij aan de Bomaweg.

Ter plaatse aangekomen werd het ontzielde lichaam van de 19-jarige aangetroffen, die een schot vertoonde aan haar hoofd ter hoogte van de slaap. Het bleek dat zij met een wapen van haar vriend, die agent van politie is, zichzelf in het hoof heeft geschoten. Het motief van dit drama heeft bij de familie vraagtekens opgeroepen. Was het moord of zelfmoord? Eerder had de 19-jarige getracht zelfmoord te plegen door een verdelingsmiddel in te nemen. Het blijkt dat het koppel op die bewuste avond van vrijdag 30 december ruzie had gekregen.

Volgens verklaring van haar vriend M.G. heeft zijn vriendin zijn dienstwapen uit zijn voertuig onopgemerkt gepakt. Onderweg naar huis constateerde hij dat zijn wapen niet meer in de wagen was. Hij keerde terug naar de woning van zijn vriendin. Hij forceerde een raam van haar slaapkamer en zag haar bloedend op de grond liggen. Hierna is hij in de woning gegaan en heeft hij een broer van zijn vriendin op de hoogte gesteld. Op zijn beurt heeft de broer zijn vader, die op dat moment in de hangmat lag te slapen, gewekt.
Zij hebben gezamenlijk de slaapkamer deur opengebroken en troffen haar badend in bloed aan. De recherche zegt dat het onderzoek in deze kwestie nog wordt voortgezet.


Bron: DBS

Eerdere berichten:

Redactie: Heeft Reshma geen zelfmoord gepleegd?

 

Redactie: 19-jarige Reshma Patjai overleden

 

Redactie: Vrouw pleegt zelfmoord met wapen van agent

 

 

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.