Redactie: Zijn onze kinderen ready voor smartphones?

Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons raadt ouders aan voorzichtiger te zijn met het toelaten van hun kinderen tot internet. “Het is nog niet goed tot ouders doorgedrongen wat daar allemaal te koop is”, vindt zij. Hierdoor laten ze hun kinderen vaak te vroeg ‘los’ als het gaat om het gebruik van internet. Zij denkt overigens dat de hele Surinaamse samenleving nog moet leren om op een verantwoorde manier om te gaan met internet en met name sociale media.
Simons adviseert zelfs dat ouders zo lang mogelijk wachten met een smartphone aan hun kinderen te geven, omdat als ze dit hebben, nog moeilijker kan worden gecontroleerd waarmee de kinderen online bezig zijn. Zij vergelijkt het geven van een smartphone aan een kind met het kind ’s avonds alleen de straat opsturen. De parlementsvoorzitter denkt dat jongeren vaak genoeg niet beseffen, dat alles wat zij op de sociale netwerken posten, voor altijd is. “Zelfs na twintig, dertig jaar blijft het je achtervolgen.”

Ook waarschuwt zij dat gebruikers van sociale media zich kunnen voordoen als iemand die zij helemaal niet zijn. “Dat hebben jongeren niet zo goed door, denk ik.” De krant vroeg Simons namelijk naar aanleiding van de pedofielenzaak, die nu door de politie wordt onderzocht, wat gedaan zou kunnen worden om jeugdigen te beschermen tegen de gevaren van sociale media. De ‘pedofielen’ gingen namelijk via fictieve accounts op zoek naar minderjarige jongens die zij vervolgens seksueel misbruikt hebben en tot prostitutie zouden hebben aangezet. Simons onderstreepte echter dat jeugdigen niet alleen tegen pedofielen beschermd moeten worden, maar ook tegen alle andere gevaren.

De Ware Tijd berichtte donderdagmiddag op haar nieuwssite, dat politie een zevende lid van de pedofielenbende, R.F., heeft aangehouden. Het is een 62-jarige Nederlandse docent, die al ruim drie jaar in Suriname woont. Dit is bevestigd door inspecteur Judith Dragtenstein, hoofd van de afdeling Mensenhandel van het Korps Politie Suriname. Recentelijk heeft de krant bericht dat de aanhouding van de overige zes verdachten rechtmatig is getoetst door de rechter- commissaris en dat de zaak deze maand nog door de kantonrechter in behandeling wordt genomen.
De overige verdachten zijn de 58-jarige F.B., de 35-jarige D.R., de 26-jarige M.W., de 44-jarige R.C., de 24-jarige Sh.Z. en de 27-jarige G.R.
Bron: DWT

Eerdere berichten:

Redactie: Nederlandse docent in Suriname ook verdacht van pedofilie

 

Update!!Redactie: Pedofiele bende verdacht van opzettelijke HIV verspreiding

Video: Ministers: ‘Pedofielen, ik wil ze castreren’

Redactie: 6 verdachte pedofielen volgende maand voor de rechter

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.