Redactie: Nederlandse docent in Suriname ook verdacht van pedofilie

jongens Paramaribo

Tot de pedofiele bende, die jongetjes seksueel misbruikte, behoort volgens de politie ook een 62-jarige man. De verdachte R. F. is een Nederlandse docent, die al enkele jaren in Suriname woont. De afdeling Mensenhandel van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft hem dinsdag ingerekend. Dit bevestigt afdelingshoofd Judith Dragtenstein tegenover de Ware Tijd. R. F. is de zevende en laatste verdachte die de rechercheurs opspoorden.
Recent heeft de krant al bericht dat de aanhouding van de overige zes verdachten rechtmatig is getoetst door de rechter-commissaris (rc). Ook is bekend geworden dat de zaak deze maand aan de kantonrechter zal worden voorgelegd door het Openbaar Ministerie.

De overige verdachten zijn 58-jarige F. B., de 35-jarige D. R., de 26-jarige M. W., de 44-jarige R. C., de 24-jarige Sh. Z. en de 27-jarige G. R.
Begin december maakte Dragtenstein melding van een pedofiele bende, die zich specifiek richt op minderjarige jongens. De jongetjes werden via fictieve accounts op sociale media geronseld, gerekruteerd en vervolgens seksueel misbruikt. Eén van de jongens durfde uit handen van de mannen te vluchten en trok aan de bel. Hij meldde zich samen met zijn moeder bij de politie, waarna de zaak aan het rollen kwam.
Bron: DWT

Eerdere berichten:

Update!!Redactie: Pedofiele bende verdacht van opzettelijke HIV verspreiding

Video: Ministers: ‘Pedofielen, ik wil ze castreren’

Redactie: 6 verdachte pedofielen volgende maand voor de rechter

 

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.