Redactie: Heeft Reshma geen zelfmoord gepleegd?

De bezorgde en droevige vader van Reshmakoemarie Patjai, meer bekend als Renu, vermoedt dat er geen sprake is van zelfmoord in het geval van zijn dochter. “Dit zeg ik omdat mijn dochter Renu niet wist om te gaan met een wapen. Merkwaardig is dat na het geval haar vriend geen traan heeft gelaten.
Hij was normaal zoals altijd. Ik heb hem nog gevraagd hoe mijn dochter aan het wapen is gekomen en of zij ermee wist om te gaan. Ik als vader denk helemaal niet in de richting van zelfmoord.” Op die bewuste zaterdag was Renu volgens haar vader vroeg op, omdat zij naar een oudjaarsviering zou gaan. Later op de middag kwam zij terug en ging gelijk in haar kamer. De vader lag op dat moment in zijn hangmat. Normaal meldde zij haar vader steeds wanneer zij van ergens terugkwam. Op deze dag heeft zij dat nagelaten. De vader viel in slaap. Later in de vooravond is de vader van huis vertrokken en kwam rond 21.30 uur terug.

“Mijn dochter was nadien weer samen met haar vriend, die een politieman is, uit geweest. Toen zij terugkwamen, is haar vriend met een hoge snelheid weggereden. Ik was inmiddels al thuis. Haar vriend kwam later terug en deelde mijn zoon mee dat Renu zich had verwond. Ik sliep in de hangmat en heb niets van het geval gemerkt. Ik werd gewekt door mijn zoon en vernam van hem dat Renu iets had gedaan. Wij hebben toen haar slaapkamerdeur opengetrapt en troffen mijn dochter badend in bloed aan. Zij ademde toen nog en vrijwel gelijk daarna stopte haar ademhaling. Ik bleef haar vragen wat er aan de hand was, maar kreeg geen antwoord van haar. Toen zei haar vriend dat zij ruzie hadden. Tot nu toe heb ik geen gepast antwoord van haar vriend gekregen. In de maand augustus had mijn dochter wel een verdelgingsmiddel ingenomen, omdat zij ruzie had met haar vriend. Ik was het in eerste instantie niet eens met de relatie tussen mijn dochter en haar vriend, omdat de jongen mij grootspraak had gegeven. Na het incident heb ik mij erbij neergelegd, omdat zij het zo wel goed vond. Renu was mijn enige dochter en bovenal was zij mijn lieveling. Ik heb haar vanaf haar 6de jaar alleen opgevoed. Ik heb vier kinderen met mijn ex-vrouw. Na de scheiding heb ik alleen de kinderen verzorgd.”
Renu was studente van Adek. Volgens de vader was de vriend van haar dochter zeer jaloers. Zij mocht zelfs niet met haar vader op stap gaan, noch minder feestjes in de familie bijwonen, zegt de vader. “Op zijn aandringen moest mijn dochter zelf haar facebook account afsluiten c.q. verwijderen. Tot nu toe heeft de vriend c.q. zijn familie geen contact met ons opgenomen. Ik wil ook niet hebben dat de vriend en zijn familie op de laatste dag van mijn dochter een bezoek moeten brengen. Ik wil ze niet meer zien”, aldus de vader. De politie heeft het lijk nog niet vrijgegeven.
Bron: DBS

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.