Redactie: ‘Er waren wél EHBO posten tijdens Owrujari’

Voor de organisatie van de oudejaarsactiviteiten in de binnenstad is de viering van oudejaarsdag goed verlopen. Coördinator Deborah Arlaud, betreurt wel, dat enkele jongeren moesten worden afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp (SEH), omdat zij mixdrankjes hadden gedronken.“Oudjaar is niet om stoer te doen”, waarschuwt zij. Het hoofd van de SEH, Fauzia Poese, zegt dat zij niet op de hoogte is gebracht door de artsen van dergelijke meldingen. Het is de redactie opgevallen dat personen door de hitte zijn flauwgevallen. Het was zaterdag behoorlijk heet. Hierop zegt Arlaud: “De mensen moeten voor zichzelf zorgen. Men moet goed eten en drinken in zo een hitte”.

Op Facebook wordt gezegd dat een vrouw die onwel werd tijdens de pagara-estafette is overleden. Sommige mensen beweren dat het een astmapatiënt betreft. De organisatie betreurt deze domper, maar Arlaud wil er verder niet over praten. “Wij hebben zoveel mogelijk gedaan wat wij konden. Wij van de organisatie konden de ambulance niet inschakelen, dat moest de EHBO-post doen.”

Arlaud geeft aan dat er wel twee EHBO-posten waren, anders dan wordt beweerd. Ze waren vóór Kirpalani aan de Domineestraat en aan de Jodenbreestraat. Veel mensen vinden, dat de oudejaarsactiviteit in de binnenstad in 2016 minder publiek heeft getrokken. De parkeerplekken in de binnenstad waren niet vol bezet in alle vroegte, zoals voorgaande jaren wel het geval is geweest.

Na de pagara-estafette kon het publiek nog lopend, voetje-voor-voetje, door de menigte zijn weg vervolgen. Dat was de voorgaande oudejaarsdagen nauwelijks mogelijk. Ook de filevorming in de binnenstad vóór de wegomlegging, was op tijdstippen dat je die zou verwachten, wat minder. Toen de wegen in de binnenstad waren omgelegd verplaatste het verkeer zich wat moeilijker.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.