Redactie: Curaçao heeft waterpokken ‘plaag’

Er heerst waterpokken op Curaçao. De ziekte is erg besmettelijk. Vooral via de luchtwegen en via lichamelijk contact. Als je het virus oploopt duurt het twee weken voordat je er iets van merkt.
Hoewel de ziekte vooral bij kinderen voorkomt, lopen volwassenen net zoveel risico. Je kunt het zelfs twee keer krijgen. Advies: binnen blijven en niet krabben Niet krabben? Dat is moeilijk, bekijk daarom de tips om de jeuk te verminderen:

Jeuk! Wat is er aan te doen?
Tegen een kind zeggen dat het niet mag krabben is iets wat niet gaat helpen. Toch is het belangrijk dat dit voorkomen wordt. Open gekrabte waterpokken kunnen littekens achter laten die altijd zichtbaar zullen blijven. Bovendien loop je eerder het risico dat de plekjes gaan ontsteken. Maar wat kun je doen om je kind te helpen in de strijd tegen de jeuk? Er zijn uiteraard tal van huis-,tuin-, en keukenmiddeltjes die je kunt proberen. Veel gebruikte tips tegen de jeuk zijn:

*Badje met havermout of Brinta. Hierbij doe je havermout in een washandje, die je vervolgens dichtmaakt met een elastiekje. In bad leggen zodat de havermout lekker kan wellen. Kindje lekker laten badderen. Na het badderen de huid van je kindje droog deppen! Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar het schijnt een jeukstillende werking te hebben.
*Bad met dode zeezout schijnt ook erg effectief te zijn tegen de jeuk.
*Appelazijn met sinasstroop erdoorheen laten drinken. Erg vies qua smaak (dus de vraag is of je kind het gaat drinken) maar schijnt een prima middel tegen de jeuk te zijn.
*De waterpokken deppen met maïzena; werkt jeukstillend en droogt de pokken in waardoor je er eerder van af bent.
*Krabt je kind vaak in zijn of haar slaap aan de pokken? Doe ze antikrab-wantjes aan, (of gewoon sokjes om de handen)  zo wordt het krabben lastiger en door de wantjes wordt de huid minder snel beschadigd.

Naast deze huis-, tuin- en keukenmiddeltjes zijn er ook diverse producten in de winkel die gebruikt kunnen worden in de strijd tegen de jeuk. Voorbeeld zijn mentholpoeder (alleen voor kinderen vanaf drie jaar) en Sudocreme.

Succes ermee!
Bron: trotsemoeders Foto: Persbureaucuracao
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.