Redactie: Begraven worden in een pakje sigaretten?

Zou je graag begraven worden in een gigantisch pakje Marlboro sigaretten? Of droom je eerder van een colaflesje, een schoen of een Egyptische sarcofaag? Geen idee is te gek voor begrafenisondernemer ‘Go As You Please’ in het Schotse Edinburgh. Maar daar kan niet iedereen om lachen.
Het spel zat op de wagen toen de begrafenisondernemer een onorthodoxe etalage opende in de stad. Hij stond al bekend voor zijn persoonlijke en op maar gemaakte diensten, maar daarmee ging hij nog een stapje verder. Maar daar bleek niet iedereen zo enthousiast over. De man klaagde al dat er een aantal mensen waren binnengestormd, die het wansmakelijk vonden.

Ook op de Facebookpagina van de zaak werd de kritiek niet gespaard. “Wat een vreselijke etalage”, klinkt het daar onder meer. En “Bijzonder slechte smaak”.

Maar ‘Go As You Please’ benadrukt dat het niet getuigt van een gebrek aan respect. Het wil gewoon een moderne aanpak uitproberen, die de perceptie van mensen over begrafenissen kan veranderen. “We wilden geen donkere en depressieve etalage”, aldus Jason Ridley. “In tegendeel, we wilden dat ze licht en verwelkomend zou zijn. Maar we hadden wel wat negativiteit verwacht, hoor, want het wijkt wel erg af van wat de mensen gewoon zijn.”
“Als een familie een unieke stijl wil voor een begrafenis om iemands leven te vieren, moet dat kunnen. We maken min of meer alles wat je je kan voorstellen, met een persoonlijke toets als je wil. The sky is the limit”, zegt hij nog.
Bron: VTW

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.