Redactie: Straks vanaf 499euro vliegen naar Suriname

De Nederlandse vakantievlieger TUIfly gaat vanaf april in samenwerking met Surinam Airways (SLM) drie keer per week naar Paramaribo vliegen.
Het ’monopolie’ van KLM op deze lucratieve familieroute wordt doorbroken door de gedeelde vluchten van TUIfly en SLM. Tickets zullen volgens een woordvoerder stukken goedkoper zijn dan van KLM. „Vanaf 499 euro retour. We mikken vooral ook op Nederlandse toeristen, die pakketreizen met hotel in Suriname willen. Strandcombinaties met Curaçao zijn mogelijk.”

In april 2017 start TUI met twee vluchten per week in een Airbus A340 van Surinam Airways. „In het zomerhoogseizoen zetten we er een Boeing 787 Dreamliner van TUIfly bij. De vluchtnummers van de drie wekelijkse vertrekken op Schiphol zijn gelijk.”

In 2003 probeerde het toenmalige Air Holland ook KLM dwars te zitten op de Suriname-route. KLM verzette zich toen fel, onder meer door druk te zetten op SLM en de Nederlandse regering.

Surinam Airways wil naar eigen zeggen nu echter nieuwe marktsegmenten voor het Surinaamse toerisme aanboren met TUI als Europese partner.
Op de Nederlandse Antillen zitten TUIfly en KLM elkaar ook al jaren in de haren met een flinke prijzenslag in de lucht. Het aantal vluchten vanuit Schiphol wordt volgend jaar verder opgevoerd.
De consument profiteert van meer keuzes en goedkopere vakanties. TUI gaat ook het Hollandse hotelconcept Time to Smile op de Antillen uitbreiden en straks in Suriname lanceren. Dochter Kras gaat rondreizen aanbieden.
Bron: Telegraaf

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.