Redactie: Schietende agent Sergio is opgesloten

pistool Paramaribo

De 30-jarige hulp agent Sergio C. is op maandag 26 december na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, in het belang van een onderzoek.
De politie van Uitvlugt kreeg op zondag 25 december de melding van de Centrale Meldkamer dat er een slachtoffer met een schotverwonding was binnengebracht op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Op de SEH troffen de wetsdienaren enkele jongemannen aan en het slachtoffer met schotverwonding in zijn rug. Volgens de jongens kwamen zij van TBL en reden richting de woning van twee van de inzittenden. Onderweg naar de woning zagen zij een manspersoon in burgerkleding op de weg staan met een vuistvuurwapen in zijn hand. Zij dachten dat het om een rover ging en probeerden zo snel mogelijk weg te komen door hard door te rijden. De persoon die later een politieman bleek te zijn opende het vuur. De 23-jarige autobestuurder is daarbij geraakt. Hij is per eigen gelegenheid afgevoerd naar de SEH.

Aan de hand van hun relaas is de politieman Sergio ontboden naar het politiebureau en bij proces-verbaal gehoord. Volgens verklaring van Sergio waren er kort te voeren verdachte figuren in de omgeving van zijn woning. Op zijn erf trof hij een van zijn honden dood aan. In de omgeving van de hond lagen er stukken worst.

Sergio gaf aan dat er eerder bij hem was ingebroken en dat hij een deel van zijn goederen terug had gevonden op een leegstaand perceel. Reden voor hem om gelijk de buurt uit te kammen. Hij zag een voertuig in het donker staan met de koplampen uit. Het vermoeden rees bij hem dat hij te maken had met de vermoedelijke criminelen.

Het voertuig trok plotseling op. Sergio probeerde de bestuurder nog tot stoppen te dwingen, maar die reed met een hoge snelheid door. Hij opende het vuur in de richting van de banden van het voertuig. De bestuurder kon toch wegkomen. Naderhand vernam hij dat één van de inzittenden is geraakt.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij als verdachte aangemerkt en in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld . Het onderzoek is overgedragen aan de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ).

Bron: KPS

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.