Redactie: Over de moord op 46-jarige John Noordwijk

Zijn poging om zijn gezin te beschermen, heeft de 46-jarige John Noordwijk op Eerste Kerstdag met de dood moeten bekopen. Bij een overval in zijn woning aan de Condorstraat op Leonsberg, probeerde hij een van de twee daders te ontwapenen. Tijdens de worsteling werd hij getroffen door een kogel. Ook een van de rovers liet het leven, terwijl de twee rover, vermoedelijk gewond, het hazenpad koos.
De Condorstraat is een straat als zovele in Paramaribo- Noord: hier en daar een nieuwe woning, veel lege percelen en vooral een sereen heersende rust. Niets herinnert meer aan het drama dat zich daar een dag eerder, op zondagmorgen, heeft afgespeeld. Met opnieuw gewetenloze criminelen in de hoofdrol.

Het gezin van John Noordwijk kreeg in de nieuwe flatwoning, die het enkele maanden geleden had betrokken, bezoek van twee gewapende rovers. Noordwijk, lid van de Militaire Politie, kon het niet verkroppen dat een van de rovers zijn wapen op zijn zoon richtte en ging hem te lijf.
Wat er vervolgens precies gebeurde, is nog onduidelijk. Maar zowel de rover als Noordwijk werden getroffen. De crimineel probeerde nog te vluchtten, maar zeeg op het balkon van de woning dodelijk ineen. De verwonding van Noordwijk viel volgens ooggetuigen relatief mee. Maar doordat het zeker een uur duurde voordat een ambulance arriveerde, verloor hij veel bloed en overleed hij later in het ziekenhuis.

“Ik weet niet wat ik erger vind”, zegt een van de weinige buurtbewoners die met de Ware Tijd wil praten. “Dat hij slachtoffer is geworden van criminelen, is natuurlijk al vreselijk genoeg. Maar dat hij mogelijk is overleden omdat hij te laat medische hulp heeft ontvangen, is schandalig.”

Bron: DWT

Eerdere berichten:

Redactie: 46-jarige John Noordwijk overleden na brute overval

Overleden – John Noordwijk

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.