Lorianne Huckey krijgt huis van verkavelaar Kensenhuis uit Paramaribo

Als de weergoden haar gunstig gezind zijn, mag Lorianne Huckey binnen een maand haar nieuwe huis in Para betrekken. Zij is de winnaar van de woning die door verkavelaar Kensenhuis beschikbaar is gesteld.

[quads id=1]

Het huis zou in november worden geschonken aan Lesley Caupain, die zijn huis door een brand is kwijt geraakt. Hij weigerde de woning, omdat deze kleiner was dan zijn vorige.

[quads id=1]

De verkavelaar plaatste op zijn Facebook-pagina een oproep dat personen in woningnood, of zij die iemand kennen in die situatie, zich mochten registreren. Huckey is voorgedragen door een vriend. Zij werd soms door diens oma opgevangen na de kerkdienst, als het te laat voor haar werd om naar huis te gaan. “Ik was vaak daar, dus zij kennen mijn verhaal.” Huckey heeft sinds 2014 geen vast onderkomen. Zij woonde met haar grootvader, die in dat jaar is overleden.

[quads id=1]

Haar huidige huurwoning is in zeer slechte staat. “Je kan het bijna geen woning noemen”, zegt Louis Vismale van Stichting 1 voor 12. De stichting heeft in samenwerking met de verkavelaar de selectie gedaan. Er waren meer dan drieduizend inzendingen via de 1 voor 12 pagina”, waaronder die van Huckey.

“Hij is echt een grappenmaker hè, dus ik dacht dat hij een grap maakte toen hij mij belde en zei dat ik een woning heb gekregen”, vertelt die van maanden zwangere Huckey. Zaterdag werd zij gebeld door Harvey Kensenhuis met de mededeling dat zij in aanmerking is gekomen voor de woning.

[quads id=1]

“Zij heeft pas het Havo afgerond en is in verwachting, dus willen wij haar op de goede weg helpen”, zegt Kensenhuis.
Bron: DWT

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.