Redactie: DSB bank storing gedeeltelijk opgeheven

bank Suriname

Klanten van De Surinaamsche Bank (DSB) kunnen na een ernstige storing weer gebruikmaken van pinautomaten en POS-apparaten. “Maar dan uitsluitend apparaten van DSB. Voorlopig kunnen er geen gasttransacties, bij apparaten van andere banken dus, worden gepleegd. Internet banking is ook weer mogelijk”, liet bedrijfswoordvoerder, Renate Cruden, vrijdagmiddag aan de krant weten.
De bank heeft in de afgelopen 24 uur tot twee keer toe technische storingen ondervonden. Het bedrijf werkte met man en macht om de problemen op te lossen.

In de vooravond van donderdag trad er een technisch probleem op, waarbij het systeem van het elektronisch verkeer uitviel. Het was niet mogelijk om geld te pinnen, POS-transacties te verrichten of gasttransacties via de apparaten van andere bankinstellingen te verrichten.

“Het probleem werd vanmorgen verholpen. Maar het systeem viel een tweede keer uit vanwege de enorme drukte en achterstallige transacties van de dag ervoor. Dat probleem wordt nu aangepakt. Het streven is om het systeem al in de vroege middag volledig weer te herstellen”, laat bedrijfswoordvoerder Renate Cruden aan de krant weten.
Klanten van de bank zijn zeer gebelgd dat zij temidden van de drukke feestdagen moeilijk toegang hebben tot hun geld via het elektronisch verkeer. Ze zouden alleen op de oude manier, dus via de kassa bij de filialen van de bank geholpen kunnen worden, totdat het elektronisch systeem weer in de lucht is.

Daardoor is het bij alle DSB-kantoren extreem druk.
Bron: DWT

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.