Redactie: Straks niet meer kunnen ‘profiteren’ van Franse voorzieningen?

Zwanger Suriname

Als de voorzieningen waarvan buitenlanders op Frans grondgebied profiteren aan banden worden gelegd, mag Suriname op zijn hoede zijn. De Franse presidentskandidaat Marine Le Pen heeft deze harde maatregel vorige week aangekondigd.

Districtscommissaris Freddy Daniël van Marowijne verwacht dat de druk op het Surinaamse ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting groter zal worden als Le Pen de daad bij het woord voegt bij eventuele machtsovername. Veel Surinamers, voornamelijk personen van Marowijne, zoeken hun heil over de grens in Frans-Guyana vanwege de sociale voorzieningen die aanzienlijk beter zijn. Omdat het juist deze voorzieningen zijn die de mensen over de grens lokken, verwacht Daniël een grote druk op de autoriteiten in ons land.Een van de voorzieningen is de kinderbijslag. Vrouwen met de Surinaamse nationaliteit kiezen ervoor, om op Frans grondgebied hun kind te krijgen, alleen maar om te profiteren van de kinderbijslag die vele malen hoger ligt dan de lokale uitkering. Elk kind dat op Frans grondgebied wordt geboren, krijgt automatisch de Franse nationaliteit. Le Pen is juist groot voorstander van de afschaffing van deze voorziening voor buitenlanders. Ze meent namelijk dat dit grote druk legt op de Franse staatskas.

De aangekondigde maatregelen van Le Pen zullen overigens voor alle andere buitenlanders op Frans grondgebied gelden. Zij heeft ook strakke grenscontroles aangekondigd om illegalen tegen te houden.
Bron: DWT

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.