Redactie: Geestelijke leider vrijgesproken van misbruik

Geestelijk leider Paes O. is vrijgesproken van seks met een minderjarig meisje. O. is echter wel veroordeeld voor het verzenden van pornografische foto’s van zichzelf aan haar.
Zowel het slachtoffer als de verdachte heeft tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Door gebrek aan bewijslast kon er moeilijk worden aangetoond dat het meisje daadwerkelijk seksueel is misbruikt. “Het is verwerpelijk en mag niet getolereerd worden van burgers, maar met name van u, omdat u zich opgaf als geestelijke”, zei rechter Robert Praag woensdag. O. zou het meisje verschillende keren hebben opgehaald om naar de kerk te brengen. Toen zou hij in de fout zijn gegaan, maar dat is uiteindelijk niet bewezen.

O. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan acht voorwaardelijk met aftrek van de periode in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. De officier had zestien maanden straf, waarvan drie voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar voorgesteld.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.