Redactie: De ondernemde Jaīra, Jemaira en Jaydon

Gisteravond heeft de jury van stadmakertjes een lastige keuze moeten maken; uit maar liefst 46 nominaties moesten er 10 bijzondere Amsterdammertjes gekozen worden. Maar uiteindelijk zijn ze eruit gekomen! De jury heeft ook al gelijk een winnaar gekozen; deze blijft nog geheim tot aan de uitreiking, op zondag 15 januari. Er kan dus NIET meer gestemd worden.


Ook Jaira (14), Jamayra (13) en Jaydon (12) kunnen Amsterdammertjes van het jaar 2016 worden – Dit ondernemende drietal (broer en twee zussen) hebben zelfstandig hun eigen ‘school’ opgezet: Ze begonnen eerst thuis met het opvangen van kinderen uit hun buurt in Zuid-Oost. Sinds dit jaar is hun ‘school Makandra’ gegroeid, en vangen ze in een eigen ruimte twee keer per week kinderen in de leeftijd 4 t/m 12 jaar op. Ze krijgen een warme maaltijd, er is huiswerkbegeleiding, er worden kringgesprekken gevoerd over zelfbedachte thema’s. Jaīra, Jemaira en Jaydon zitten op het Berlage Lyceum en Jadyon op Scholengemeenschap Reigersbos.

Superkids zijn het! Wat ons betreft hebben ze al gewonnen.
Bron: stadmakertjes
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.