Redactie: Jaar lang gratis wc-papier voor 16 sociale instellingen

De Chinese onderneming Shen Long Company heeft maandag zestien sociale instellingen van diverse goederen voorzien. De instellingen mogen in 2017, het hele jaar door ook gratis Wc-papier, een bedrijfsproduct ophalen.
“Ik waardeer het als bedrijven hard werken en teruggeven aan de gemeenschap”, zei First Lady Ingrid Bouterse. Zij overhandigde de donaties samen de Chinese ambassadeur en bedrijfsdirecteur. Bouterse gaf aan dat vanuit de regeringszijde, de donaties niet meer zijn zoals was. “En daarom ben ik blij dat dit bedrijf dit wel doet.”

De onderneming gespecialiseerd in onder andere wc-papier, servetten, kinder- en volwassenluiers, gedenkt jaarlijks vanaf 2008, verschillende sociale instellingen. “2016 is een moeilijk jaar geweest. Iedereen heeft het moeilijk”, gaf bedrijfsdirecteur Xie Da aan. Ook zijn bedrijf heeft de crisis gevoeld. Dit weerhoudt hem niet om te doneren. Het is een bedrijfstraditie geworden. “Wij kunnen eind van het jaar niet ‘feesten’, terwijl andere het extra moeilijk hebben.”

De ambassadeur van China, Zhang Jinxiong, is blij met het initiatief van de onderneming. Liefdadigheidswerk is deel van de Chinese cultuur, gaf hij aan. Een vertegenwoordiger van Stichting Prasoro (voorheen SOS Kinderhuis) dankte de donateur namens alle tehuizen. “Wat je voor jezelf houdt, verlies je. Maar wat je weggeeft, houd je voor altijd.” Ondanks de moeilijke tijd geeft het bedrijf goederen, die de instellingen hard nodig hebben. Een schenkingspakket bestond uit 20 items zoals bedrijfsartikelen, levensmiddelen en andere huishoudelijke spullen.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.