Redactie: Moeder Sandra Poeketie spreekt de politie tegen

Moeder Sandra Poeketie (41) is opgelucht, dat ze na publicatie van een bericht in de krant de vorige week zaterdag haar elfjarige zoon, Luciano P. heeft ontmoet. Van de politie die hem had aangehouden, had zij tot op dat moment niets vernomen.
De afdeling Voorlichting van KPS zegt in een vorige week uitgegeven persbericht dat de elfjarige jongen in september, nadat hij een strafbaar feit had gepleegd, in vrijheid was gesteld en aan zijn moeder was afgestaan. In oktober ging hij weer in de fout en werd weer aangehouden. Na zijn invrijheidstelling is hij opnieuw aan zijn moeder teruggegeven. Voorts zegt de voorlichtingsdienst dat uit registratie van KPS niet blijkt dat er een jongen is geplaatst bij Huize Campagne.

Hoewel de politie spreekt van onjuiste informatie blijven de moeder en het tehuis erbij, dat de politie Luciano bij het tehuis heeft geplaatst, zonder de moeder in kennis te stellen. Op de dag van publicatie is moeder Poeketie weer naar de politie te Paranam gegaan, om precies te weten waar de jongen is. Daar kreeg zij het adres van Huize Campagne. Vorige week zondag is zij haar zoon gaan bezoeken.
Volgens de directrice, Silvy Campgane, is de jongen iets na elf uur in de avond in de eerste week van oktober door de politie gebracht. Echter, er wordt gezegd dat de directrice van het tehuis weigert om informatie te geven of de politie te woord te staan. Campagne zegt tegen de redactie dat zij de politieagenten wel te woord heeft gestaan nadat het nieuwsbericht was verschenen. Ze heeft drie keer gesproken met Inspecteur Liesdek van de afdeling Jeugdzaken. Later is ook politieagent Uiterloo naar het tehuis geweest voor een gesprek.
Bron: DWT

Eerdere berichten:
Redactie: 11-jarige breekt in bij RBC bank
Video: 11-jarige inbreker ‘gedumpt’ door de politie
Redactie: KPS betreurt onterechte beschuldiging in de media

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.