Redactie: Mishandelende leraar is ontslagen

Het Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs (RKBO) heeft de leerkracht V. van de Sint Thomas van Aquinoschool ontslagen, omdat hij anderhalve week terug een meisje van de zesde klas heeft mishandeld. Dit is de uiterste strafmaatregel die is toegepast, nadat alle partijen in deze zaak zijn gehoord.
De leerkracht heeft toegegeven tegenover RKBO, het kind te hebben geslagen. “Als je een kind in deze mate slaat, passen wij de hoogste straf toe en dat is ontslag”, zegt de directeur van het RKBO, Gloria Power. De in september aangestelde Power betreurt het dat een kind in een bui van woede is geslagen.

De RKBO-baas zegt, dat zij gaat voor kwaliteit van de kinderen. “Wij hebben mensen aangenomen, die goed onderwijs aan de leerlingen kunnen geven in een veilige leeromgeving. Ouders laten hun kinderen bij ons achter in het vertrouwen dat ze goed worden behandeld en educatie meekrijgen. Het moment waarop wij merken, dat dit niet het geval is, treden wij op.”
RKBO heeft een beleid van kinderen corrigeren en niet slaan. Als wij merken dat er hiervan is afgeweken, waardoor er een fout is begaan, dan spreken wij de ouders, kind, leerkracht en de schoolmanager.” Met deze reactie vanuit het RKBO neemt het bureau afstand van deze kwestie en het handelen van de leerkracht, dat in strijd is met het beleid van veiligheid.
Bron: DWT
Eerdere berichten:
Redactie: 10-jarige in elkaar geslagen door leerkracht

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.