Video: Mariska vertelt over de moord op haar baas


De barst aan het hoofd van de winkelier, afgedekt met verband, is een stille getuige van het drama dat zich woensdagochtend heeft voltrokken in zijn winkelzaak. Naar verluidt gaan onder het verband acht hechtingen schuil. Hij draagt een pet om de snijwond te bedekken. Woensdag is zijn winkel ‘Danny’ op de hoek Fajalobi- en Phloxstraat overvallen.
Dezelfde dag overlijdt zijn negentigjarige vader Lau Sau Chuen in het ziekenhuis aan de verwondingen die hij had opgelopen door de zware mishandeling door de rovers. Maar de winkelier laat zich niet kisten, want al de volgende dag is het ‘business as usual’. De winkel is gewoon open. Een interview met de winkelier lukt niet. Hij wil niet over de tragedie praten. Op vragen over het voorval geeft hij geen antwoord en hij buigt zijn hoofd al schuddend voor de toonbank. Uiteindelijk stamelt hij: “No wani taki, taki nanga a vrouw san e wroko gi mi.”

Mariska van Hetten, die er vijf jaar als winkelbediende werkt, doet haar relaas. Ze was de stoep aan het aanvegen en zag een jongen voor de winkel zitten. Nietsvermoedend werkte ze stug door. Zij liep naar binnen en was bezig het zand dat afkomstig was van aardappels af te vegen. De seniorenburger, vader van de winkelier, die elke ochtend plaatsnam in de winkel herhaalde zijn routine ook die ochtend met zijn fles water in de hand.

Hij zat nauwelijks in zijn stoel of vier jongens, onder wie die voor de winkel zat, stormden de winkel binnen. Eén hunner beet de winkelier toe: “Danny pe a m*** moni de.” Een ander sloeg de winkelier met een pistoolkolf aan zijn hoofd. Door de slag brak het wapen.

Het losse deel vond Mariska nog dezelfde dag toen zij de met bloed bevuilde vloer moest schoonmaken. Het bloed spoot uit de barstwond en Danny kon op dat moment niets meer doen dan met lede ogen toezien hoe zijn bejaarde vader werd mishandeld. De oude man kon geen vin verroeren en van schrik kon hij geen woord uitbrengen. Hij werd mishandeld door de rovers en liep ernstige kneuzingen op. Ook de vrouw van de winkelier werd geslagen.
Al die tijd lag Mariska plat in de winkel en ze kon niet zien wat er gebeurde. Van de zenuwen begon ze bloed te vloeien, terwijl haar maandelijkse periode al voorbij was. De slachtoffers werden met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Danny en zijn vrouw mochten dezelfde dag naar huis. Zijn vader haalde het niet. Het lichaam van hem is nog niet aan de familie afgestaan door de politie. Volgens haar is het negentigjarige slachtoffer met een ijzeren staaf bewerkt op zijn hoofd. Om bewijsmateriaal weg te maken, hebben de bandieten woensdag de cameraboxen meegenomen. Beelden van hoe de winkelier en zijn familie zijn mishandeld zijn er dus niet.
Bron: DWT

Eerdere berichten:
Redactie: 90-jarige Lausau Chun overleden na roofoverval
Video: 90-jarige overleden na roofoverval

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.