Redactie: 148 kilo cocaïne met bestemming Belgie

In twee containers bacoven uit Suriname is vrijdag in de haven van Guadeloupe, Jarry, 148 kilo cocaïne ontdekt. De lading bacoven waren op weg naar België.
Voor de douane van Guadeloupe is dit de grootste drugsvangst in vijftien jaar in containers op een schip. De cocaïne was verborgen in technische vakken van elk van de koelcontainers.

De inbeslagname door de douane is bijna identiek aan de vondst van 50 kilo cocaïne vorig jaar november vanuit Suriname. Toen was de drugs ook in dezelfde haven van Jarry aan boord van een schip in een gekoelde container uit Suriname gevonden.

Volgens de douane kon de cocaïne worden ontdekt omdat sommige containers belanden in Guadeloupe voor de overslag en de waakzaamheid van de havenbedrijven is toegenomen. Ook zijn er analyses gemaakt van beschikbare informatie. Er is geen melding gedaan over aanhoudingen.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.