Video: Aardappelvrouw ziet het leven niet meer zitten

Buren noemen haar de ’aardappelvrouw’ en haar kleinzoon van drie begint te huilen zodra hij zijn oma ziet. Het leven is pijnlijk eenzaam voor de vrouw wier lichaam is bedekt met honderden tumoren. Maar Hosineara Begum uit Bangladesh zag er niet altijd zo angstaanjagend uit.
Wat begon met slechts een paar kleine bultjes in haar gezicht, breidde zich twee jaar na de geboorte van haar zoon uit over haar hele lijf. Overal verschenen tumoren; sommigen zo groot als tennisballen. Dat meldt Daily Mail.

Niemand in haar omgeving wil iets met de zwaar verminkte vrouw te maken hebben. Artsen in haar omgeving kunnen niets voor haar doen en een behandeling in de stad kost te veel geld. Met haar pijnlijke lijf en angstaanjagende uiterlijk hoopt ze vurig om hulp van boven. „Ik heb geen hoop meer. Ik wil verlost worden van deze pijn en alleen god kan me helpen. Dood is beter dan deze afschuwelijke pijn.”

Ongeremde celgroei
De tumoren op haar lichaam worden waarschijnlijk veroorzaakt door de erfelijke ziekte neurofibromatose waarbij de aanmaak van een bepaald eiwit kan leiden tot ongeremde celgroei. In Nederland hebben 4000 tot 6000 mensen deze ziekte. Waar de een slechts last heeft van milde huidafwijkingen, kan het bij de ander uitgroeien tot een gecompliceerde ziekte.

Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.