Redactie: Paus Franciscus is vandaag 80 jaar

Paus Franciscus, die vandaag zijn 80ste verjaardag viert, hoopt dat zijn oude dag ‘rustig, religieus, vruchtbaar en gelukkig mag verlopen. Dat heeft de kerkleider, die massaal per e-mail en op sociale media wordt gefeliciteerd, gezegd tijdens een mis in het Vaticaan, in aanwezigheid van de kardinalen die in Rome resideren.
,,Ouderdom lijkt een lelijk woord, dat mensen afschrikt, maar ouderdom is dorst naar wijsheid”, zo zei hij aan het einde van de viering in de Cappella Paolina: een kapel in het Apostolisch paleis die in tegenstelling tot de Sixtijnse Kapel slechts zelden wordt gebruikt. ,,Ouderdom is rustig en religieus, maar ook vruchtbaar. Bid dat mijn oude dag zo mag verlopen.”
De paus, die zijn verjaardag begon met een ontbijt met acht daklozen, ontving de afgelopen dagen 50.000 e-mails met verjaardagswensen. Het Vaticaan had eerder deze week een aantal e-mailadressen geopend waarop gelovigen de paus hun verjaardagswensen kunnen bezorgen in het Latijn, Italiaans, Spaans, Portugees, Engels, Frans, Duits en Pools. Op Twitter kan dat via de hashtag #Pontifex80.

Ook de daklozen die zaterdag hun lunch of avondeten in de Romeinse gaarkeukens nuttigen, krijgen een feestelijk dessert van de paus aangeboden. De daklozen die in slaapzalen de nacht doorbrengen, ontvangen zoals ieder jaar van deze paus een speciale kerstdonatie.
Bron: AD

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.