Redactie: Nieuwe DC voort rituelen uit om te ‘scheiden’ met overleden DC

De nieuwe districtscommissaris (dc) van Marowijne, Freddy Daniël, heeft op de bestuurskantoren te Moengo en Albina rituelen uitgevoerd. Hierover heeft hij met kopstukken van het commissariaat overlegd, zegt hij. “Deze rituelen moeten gezien worden in het kader van een ‘scheiding’ met de toenmalige en overleden dc Theo Sondrejoe”.

Volgens Daniël gaat het slechts om de kantoorruimtes van de dc in Moengo en Albina. De plechtigheid behelsde onder meer het laten beroken van deze ruimtes. Volgens de dc heeft het niets te maken met ‘donkere praktijken’.
De rituelen zijn niet onopgemerkt gebleven bij het publiek. Volgens de dc heeft hij dit op advies van ouderen gedaan, omdat sinds het overlijden van Sondrejoe nu pas weer fulltime gebruik zal worden gemaakt van deze ruimtes.” Bij bepaalde rituelen bij overlijdensgevallen, zoals we die kennen, is dit niet ongewoon”.


Daniël wil zich voornamelijk richten op de ontwikkeling van landbouw en toerisme in het district. De dc is bezig met een interne reorganisatie op het commissariaat. ” De nieuwe inzichten en de richting van ontwikkeling zullen samen met de bevolking en het personeel worden ingezet. Medio volgend jaar zal dit al duidelijk zijn, geeft hij aan. Bezoeken aan het traditioneel gezag volgen, omdat een nauwe samenwerking belangrijk is.
Bron: Starnieuws

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.