Redactie: 32-jarige vrouw vervalst cheques

De 32-jarige Roshana K. gehuwd B. bood op woensdag 14 december een cheque aan bij een bankinstelling in het ressort Munder.
Het viel het bankpersoneel op dat het te ontvangen bedrag onduidelijk was. Op de cheque klopte het bedrag in cijfers niet met het bedrag dat in letters was uitgeschreven. Het vermoeden bestond dat Roshana de cheque had vervalst.
De ingeschakelde politie van Munder hield de vrouw aan. Zij verklaarde de cheque voor haar zoon voor sociale bijstand te hebben ontvangen van een ministerie te Saramacca waar zij woonachtig is. Aangezien zij naar de dokter was in het Academisch Ziekenhuis, dacht zij de cheque bij een bankinstelling in de directe omgeving te verzilveren.

Zij veranderde daarbij het bedrag in cijfers. Dit vanwege het feit dat zij een alleenstaande moeder is van vijf zwak begaafde kinderen en is zij ook ziek. Voor de overtuiging van haar ziekte toonde zij een kaart aan van de psychiater.

 

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is zij na een ernstige waarschuwing heengezonden. Er zullen maatregelen tegen haar worden getroffen om herhaling van het strafbaar feit te voorkomen.
Het dossier is opgemaakt en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.