Redactie: “De politie heeft een fles in mijn anus gestopt”

 

‘Ze hebben mij flink mishandeld, waarna ik mijn benen moest spreiden. De politie heeft een fles in mijn anus gestopt’, zei de verdachte Angelo J. donderdag aan kantonrechter Siegline Wijnhard. Angelo moest zich samen met Jerrel N, Alino S. en Giovanie P voor de groene tafel verantwoorden, omdat hij op 26 oktober 2016 in een voertuig is aangehouden waarin goederen zijn aangetroffen die bij een beroving zouden worden gebruikt.
De vier verdachten waren van plan een beroving te plegen. De politie kreeg een tip hierover. Het viertal dat zich in een bruin voertuig bevond, werd geruime tijd geobserveerd. Op de kruising van de Anton de Kom- en de Zwartenhovenbrugstraat werd de auto klemgereden. In het voertuig zijn onder andere aangetroffen en in beslag genomen twee vuistvuurwapens, scherpe patronen, pantykousen, handschoenen, tiewrap en enkele maskers. De mannen werden toen aangehouden. Angelo voerde aan dat hij het vuurwapen niet voor een enkele beroving bij zich; hij moest het wapen dat van iemand anders was, bij zich houden omdat die hem moest betalen.

Het vuurwapen had hij een paar dagen eerder uit woede weggenomen uit het kantoor van de eigenaar om hem zodoende te dwingen zin betalingsverplichtingen na te komen. Aangezien hij later bedreigingen kreeg over zijn leven besloot hij dat terug te brengen. Echter ontmoette hij de wanbetaler niet. Bij terugkeer ontmoette hij Giovanie die hem een lift aanbood. Tot zijn pech werden zij achteraf door de politie klemgereden. Giovanie ontkent de medeverdachten te kennen en gaf aan ook een lift aangeboden te hebben gehad.
Volgens openbare aanklager Claudia Bruining heeft Angelo eerder bij de politie verklaard dat Giovanie als taak had op de uitkijk te staan en de bedoeling was een collega van Angelo te beroven. Angelo verklaarde op de strafzitting dat hij door de mishandeling van de politie onjuiste zaken moest verklaren. Het verzoek om de voorlopige hechtenis van Angelo en Giovanie op te schorten, werd afgewezen. Deze zaak wordt op 19 januari 2017 verder behandeld.
Bron: DBS

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.