Redactie: Romario heeft naaktfoto’s van ex op FB geplaatst

Romario A. is veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf, waarvan elf voorwaardelijk, met aftrek van de tijd in voorarrest en drie jaar proeftijd. Hij heeft de eerbaarheid van zijn ex-vriendin, Sharon G., geschonden door naaktfoto’s van haar op Facebook te plaatsen.
Hij had een vriendin van de vrouw benaderd om zijn ex-vriendin te vragen, contact met hem te maken, “voor het te laat werd.” Hij dreigde daarbij haar naaktfoto’s te verspreiden als zij hem zou negeren. Tevens had hij geld bij zijn ex achtergelaten, dat hij terug wilde. Aangezien ze geen contact met hem wilde hebben, werd hij boos.

De vriendin verklaarde voor de rechter dat zij het bericht op Facebook twee dagen na de verzending had gezien en dat de verdachte dus de daad bij het woord had gevoegd. Hij stuurde de vriendin de foto’s en hield haar voor dat hij zelf naar haar toe zou gaan als zij de boodschap niet doorgaf. De dame heeft deze uitspraak als een bedreiging ervaren en is naar de politie gestapt.

“Je moet weten dat wanneer je een foto doorstuurt naar een persoon, de hele wereld het kan zien”, zei de rechter. “Het is zeer verwerpelijk wat je hebt gedaan”, hield officier Bibian Tjin Liep Shie hem voor. Zij is van mening dat niemand uit de samenleving moet denken dat hij vrijuit kan gaan na het verspreiden van naaktfoto’s. Romario A. stelde voor aan de rechter om
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.