Redactie: Antoine Brahim neemt ontslag bij AZP

Drs. Antoine Brahim zal na ruim 4,5 jaar, per 15 maart 2017, om persoonlijke en weloverwogen redenen zijn dienstverband als Algemeen Directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo beëindigen.
Wij kijken terug op een periode waarin middels een uitstekende samenwerking, er samen met het Ministerie van Volksgezondheid, de Raad Van Commissarissen, de Directie, het Managementteam en met de medewerkers van het AZP, een nieuw Strategisch Plan is ontwikkeld en de daarmee samenhangende transformatie van het huidige AZP naar een Academisch Medisch Centrum voor geheel Suriname (AMC-SU) met succes is ingezet.


Een belangrijk speerpunt uit dit Strategisch Plan is de uitvoering van een Master Bouwplan 2021 met onder meer de renovatie van het beddenhuis, de Intensive Care Unit en de Operatie Kamer alsmede het absolute hoogtepunt: de nieuwbouw van het AMC-SU ziekenhuis.
De financiering voor deze projecten is afgerond, terwijl de coördinatie en uitvoering zijn ondergebracht bij de onder het Ministerie van Volksgezondheid ressorterende Program Management Unit (PMU) onder leiding van Ir. Lothar Boksteen.

Antoine Brahim heeft benadrukt dat hij zijn krachten wil blijven geven aan en zich zal blijven inzetten voor de verdere herstructurering van de gezondheidszorg in ons land. Zo zal hij onder andere worden toegevoegd aan de Presidentiële Commissie “Herstructurering Gezondheidszorg”.
Met het oog op de continuïteit van het AZP in het algemeen en het waarborgen van de kwaliteit van de patiëntenzorg en de voortgang van de herstructurering in het bijzonder, buigt de Regering zich nu reeds over een adequate opvolging.
Bron: Ministerie van Volksgezondheid

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.