Video: “Geen enkele vrouw hoeft dood te gaan aan baarmoederhalskanker!”


Dankzij Rosebel Gold Mines N.V.  is Stichting Lobi in het bezit van een nieuw modern apparaat voor baarmoederhalskanker onderzoek. Gisteren was de officiële ingebruikname van dit apparaat.

Rosebel Gold Mines heeft US$ 45000 gedoneerd aan Stichting Lobi voor baarmoederhals-screening. Door de aanschaf van de kleurmachine kan de organisatie de screeningsactiviteiten met de Pap smear methode op een modernere manier voortzetten. Per jaar worden er tussen de 3000 en 3500 vrouwen met de Pap smear methode gescreend.

Familienieuws was 1 van de genodigden en wij waren in gesprek met  Mw. Nensy Bandhoe. Directeur Stichting Lobi. Zij vertelde ons dat geen enkele vrouw dood hoeft te gaan aan baarmoederhalskanker. Om niet dood te gaan aan deze aandoening is het van belang dat vrouwen zich laten screenen.

Het nieuwe apparaat zorgt voor een verbetering van de kwaliteit van de uitstrijkjes. Hiermee probeert Stichting Lobi, samen met haar partners, de gezondheid binnen de Surinaamse samenleving te verbeteren.

Rosebel Gold Mines heeft een donatie gedaan van 45.000$ aan Stichting lobi. Daarmee is er een modern baarmoederhals screenings apparaat aangeschaft. Directeur Nensy Bandhoe roept alle vrouwen op om zich te laten screenen. Want u hoeft niet dood te gaan aan baarmoederhalskanker!!
Deel de video zoveel mogelijk want we willen het aantal sterfgevallen in de samenleving minimaliseren. Bent u al gegaan voor de screening? Laat het ons weten op onze Facebook pagina.
**Bekijk hier de video:
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.