Redactie: donderdag 14 december Bezwaarloop tegen geslachtsverandering

Meye Suriname

Morgen is de bezwaarloop die Steve Meye zou hebben aangekondigd. De loop is tegen geslachtsverandering bij het CBB. Transgender Yvanna Hilton heeft via de rechter een geslachtsverandering aangevraagd. Dit zou de aanleiding van de loop zijn.

De bezwaarloopt roept verschillende reacties op bij de mensen. Reacties zoals: “Geboren als jongen, dood als jongen”, “Denkt Steve Meye dat hij God is?”, “De kerk is geen rechterlijke macht”, “Als CBB dit goedkeurt dan krijgen pedofielen ook meer macht”, “Steve Meye is bezig met haat zaaien tussen Surinamers”, “Suriname moet zich bezighouden met echte problemen” “Ik loop zeker mee”, “Ik ben het niet eens met Yvanna, maar dit is pesten” en “Ik heb geen tijd voor deze rotzooi”.

Bekijk hier ook een klein aantal van de vele Facebook reacties op de “Anti- Gay loop van Steve Meye”. Zo wordt de bezwaarloop van vanmiddag in de volksmond genoemd!

Facebook video-reactie: Pakittow Stefano
De ware tijd schreef: De Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten in Suriname (Vveps) zal donderdag met een bezwaarloop haar standpunt over de rechtszaak voor geslachtsverandering in het bevolkingsregister duidelijk maken.
Kerken die lid zijn van de vereniging, andere christelijke gemeenten en personen die willen ondersteunen zijn uitgenodigd voor de manifestatie met als vertrekpunt het Onafhankelijkheidsplein.
Transgender Yvanna Hilton tracht via een rechtszaak, in januari, gedaan te krijgen dat ‘haar’ geslacht in het bevolkingsregister bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) van man naar vrouw wordt veranderd. Kerkleiders hebben al eerder hun afkeuring hierover uitgesproken. Met de bezwaarloop willen ze hun standpunt nog duidelijker kenbaar maken.
Vveps-voorzitter Steve Meye zegt desgevraagd dat het geenszins de bedoeling is om de rechter te beïnvloeden. “We houden de rechter niet tegen. We uiten gewoon onze mening, aangezien we in een democratische staat leven.” Als de rechter in het voordeel van Hilton beslist, is volgens de geestelijke “het hek van de dam”.
Hij legt uit dat de weg hierna open zal staan voor een ieder om op latere leeftijd het geslacht in het bevolkingsregister te wijzigen en stelt dit gelijk aan fraude. Mocht de rechter toch in het voordeel van de transgender beslissen, zal de vereniging zich “uit respect voor wet en recht” erbij neerleggen. “Maar, we blijven wel in protest”, aldus Meye.
De aanwezigen zullen zich donderdag om vier uur ’s middags verzamelen op het Onafhankelijkheidsplein en maken een rondje in het centrum. Gedurende de loop en bij aankomst op het plein zal er gebeden worden voor lgbt’ers. “We zullen voor hen bidden dat ze vrijkomen van hun leefstijl. We houden van ze, maar we keuren hun leefstijl af, omdat het ingaat tegen God’s Woord en daar gaat het om”, benadrukt Meye.

Yvanna Hilton schreef samen met Free Society Project het volgende artikel naar aanleiding van verscheidene radioberichten die we onlangs op de radio hoorden. Klik op de link hieronder om haar reactie daarop te lezen.

Steve Meye, voorzitter van de Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten zegt dat hij dit doet voor de lgbt’ers. “We zullen voor hen bidden dat ze vrijkomen van hun leefstijl. We houden van ze, maar we keuren hun leefstijl af, omdat het ingaat tegen God’s Woord en daar gaat het om”, benadrukt Meye.

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.