Redactie: Echtpaar Jahangier: ‘Ze hebben zelfs onze trouwringen meegenomen!”

Zelfs de trouwringen van het echtpaar Jahangier, woonachtig aan de Pandit Tilakdharieweg te Alkmaar in het district Commewijne, is ten prooi gevallen van rovers. Terwijl het echtpaar zondagavond niet thuis was, zagen dieven kans om hun heel huis overhoop te halen en ervandoor te gaan met waardevolle spullen en grote geldbedragen in SRD en vreemde valuta. Dagblad Suriname sprak met de heer des huizes, Safiek Jahangier. “Het zijn geraffineerde boeven, ik voel me echt onveilig. Gelukkig waren we niet thuis, anders zouden zij op mij geschoten hebben en zou ik u niet kunnen bellen”, sprak een aangeslagen Jahangier tegenover Dagblad Suriname. Hij wordt overmand met de vrees dat de dieven terug kunnen komen.
Op die bewuste zondagavond waren zijn vrouw en hij niet thuis. Ze waren nauwelijks een kilometer verwijderd van hun woning. Ten huize van zijn schoonvader vond de gedenking plaats van het 12-jarig huwelijk van zijn zwager. Jahangier en zijn vrouw waren daar om getuige te zijn van dit heuglijk feit. Omstreeks 9.00 uur s’ avonds is hij even naar huis gekomen.

Toen was alles nog precies hetzelfde als hoe zij hun woning hadden achtergelaten. Maar tegen 12.00 uur s’ avonds toen zij naar huis kwamen, troffen zij een gigantisch overhoop gehaald huis aan. Hoewel het huis met dievenijzer en grote ingebouwde sloten beveiligd was, hebben de dieven toch kans gezien de woning binnen te dringen. Het vermoeden bestaat dat zij een koevoet hebben gebruikt om hun snode daad te kunnen plegen.
Jahangier vertelt dat toen zij thuis kwamen, hun honden op een vreemde manier bleven blaffen. Het geblaf klonk niet normaal als altijd, maar heel verwoed en chagrijnig. Hij vermoedt dat de dieven zijn weggerend, nadat zij het echtpaar thuis zagen aankomen.

 

Toen het echtpaar zich in de woning bevond, kwamen zij tot het besef dat hun waardevolle spullen zijn weggedragen alsook grote geldbedragen in SRD en vreemde valuta. Jahangier die ondernemer is, was enkele dagen terug naar de bank geweest om geld te lichten met als bestemming om arbeiders uit te betalen. Daarnaast zou hij nieuw equipment aanschaffen.
Behalve de financiën zijn de rovers ook ervandoor gegaan met spullen van hem en zijn vrouw, waaronder hun huwelijksringen, de trouwset van goud van zijn vrouw, 5 complete sets gouden sieraden, 5 complete sets horloges van dure merken. Ook 2 tablets, een externe harde schijf, een laptop, dure parfums en zelfs het jachtgeweer van hem is weggedragen door de dieven.

De politie die snel ter plekke was, heeft vingerafdrukken doorgestuurd voor verder onderzoek. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Het vermoeden bestaat dat de dieven na hun laffe daad richting Zorgvliet zijn weggevlucht.
Bron: DBS

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.