Redactie: Verkoop goederen in vreemde valuta verboden

SRD Suriname

Het is verboden om prijzen van goederen en diensten in vreemde valuta aan te duiden en te verhandelen. Alleen de Centrale Bank van Suriname, de deviezenbanken, officiële geldwisselkantoren en personen met speciale toestemming van de Deviezencommissie, mogen valuta verhandelen. Het ministerie van Handel en Industrie (HI) zegt dat het hard zal optreden tegen overtreders.
De Economische Controle Dienst (ECD) van HI werkt bij de controles samen met het ministerie van Justitie en Politie en de Centrale Bank van Suriname. Op basis van de Wet Economische Delicten en andere wettelijke regelingen, dreigt voor overtreders onmiddellijke intrekking van vergunningen, een boete of winkelsluiting. Ook de huur mag niet in vreemde valuta worden aangegeven.

Alleen de Surinaamse dollar mag gebruikt worden als wettig betaalmiddel. Burgers kunnen onregelmatigheden doorgeven aan het ministerie, meldt de afdeling Voorlichting van HI.

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.