Redactie: KPS betreurt onterechte beschuldiging in de media

politie Suriname

In het ochtendblad de Ware Tijd van zaterdag 10 december 2016 is er een artikel van de journalist Naomie Hoever verschenen met als kop “Politie dumpt 11-jarige inbreker bij kindertehuis”.
De Journalist heeft in haar artikel opgenomen dat probleemkinderen die in aanraking komen met de politie worden achtergelaten bij kindertehuizen. Het meest recente geval gaat om een 11-jarige jongen die in september een feit zou hebben gepleegd en door de politie is gebracht naar Huize Campagne met de mededeling dat hij wederom door de politie zou worden opgehaald, maar zij liet niets meer van zich horen.
De politie verwijst deze informatie naar het rijk der fabelen.
Het kind waar over wordt gesproken in het artikel van de journalist is in september nadat hij in aanraking is gekomen met de politie en in vrijheid is gesteld, door de politie van Jeugdzaken afgestaan aan zijn moeder. In oktober pleegde het kind weer een strafbare handeling en werd weer aangehouden door de politie. Hij is na zijn invrijheidstelling wederom afgestaan aan zijn moeder.

Uit de registratie van het Korps Politie Suriname blijkt niet dat er een jongen is geplaatst in Huize Campagne door de politie. De politie heeft in verband met de informatie die is opgenomen in het artikel eveneens geprobeerd in contact te treden met mevrouw Silvy Campagne, wiens naam is genoemd in het artikel. De vrouw weigert echter om informatie te geven of de politie te woord te staan.

Journalist Naomi Hoever heeft nimmer contact opgenomen met de politie om wederhoor te plegen. Het is niet de eerste keer dat deze journalist zich op een bepaalde manier uitlaat over het Korps Politie Suriname. Ons bekruipt het gevoel dat zij de organisatie bewust in een kwaad daglicht probeert te zetten.
Het Korps Politie Suriname betreurt het ten zeerste dat de organisatie een imago deuk wordt toegebracht door ongefundeerde informatie met de samenleving te delen.
Bron: KPS

Eerdere berichten:
Video: 11-jarige inbreker ‘gedumpt’ door de politie
Redactie: 11-jarige breekt in bij RBC bank

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.