Video: Wilson Balansi is de nieuwe worstelkampioen van Suriname


De militair Wilson Balansi is de nieuwe worstelkampioen van Suriname in de zwaarste gewichtskasse, te weten tot 125kg. Het kampioenschap kreeg hij niet cadeau. In de halve finale won hij na hard strijden middels touche van de verrassende debutant Leandro Dongo van SC Tatami, terwijl in de finale titelverdediger Fernando Ghoerahoe van WV Meerzorg versloeg op punten. Balansi is de krachtpatser van SNL Tamanoewa. Komend jaar wil Balansi gaan floreren binnen de Surinaamse worstelwereld.
In de klasse -96kg was het bijzonWder spannend, mede door de deelname van Shaquile van Zichem, die speciaal voor dit toernooi uit Belgie is gekomen. Van Zichem van SC Tatami drong door tot de finale, maar moest daar zijn meerdere erkennen in titelverdediger Sharwien Jhinno van Hind-Keserie uit Nickerie. In de -86kg klasse werd Arun Bihariesingh overtuigend kampioen. In de -74 kg klasse ging de titel naar wederom naar Widesh Ramcharan, in de -60kg klasse was Rehiem Mohamed triomfantelijk.


In de jeugdklasse waren de kampioenen Sahil Satram, Naziem Mohamed, Naveen Bepat en Akshay Mohan. Morgen in Dagblad Suriname uitgebreid verslag van deze nationale worstelkampioenschappen georganiseerd door de Surinaamse Worstelfederatie (SWF).
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.