Video: Jonge weduwe Chietra Bahora geeft aan Suriname

(Bekijk de video. Om meer video’s te bekijken of als u haar wilt volgen, klik hier)

Chietra Bahora (36), Charity Queen en first runner-up van de Indian Beauty Queen The Netherlands heeft samen met de Congeniality queen vrijdag goederen, waaraan de kinderen behoefte hebben, gedoneerd aan huize Campagne. Eerder hadden de schoonheden andere tehuizen bedacht.

[quads id=1]

Deze verkiezing is heel apart en bedoeld voor vrouwen in een bepaalde leeftijd, getrouwd of ‘jonge’ weduwen. Apart omdat alle tot nog toe gehouden schoonheidswedstrijden bedoeld zijn voor niet gehuwde vrouwen zonder kinderen. Bahora noemt het ‘van de zotte’ dat deze vrouwen nooit meer aan een missverkiezing kunnen meedoen. “Wil dat zeggen dat ik minder vrouw ben? Neen! Ik ben juist succesvoller en dat moet naar buiten komen.”

[quads id=1]

Bahora werd op 28-jarige leeftijd weduwe. “In mijn cultuur is het zo dat je als weduwe niets meer te vertellen hebt in de gemeenschap.” Zij wilde met haar deelname dit taboe doorbreken in zowel Nederland als Suriname. “Als een vrouw haar partner is overleden wil dat niet zeggen dat ook zij dood is. Ze moet verdergaan met haar leven.”

[quads id=1]

Lydia Sengwai, gospelartiest en tv-presentator heeft het tweetal ondersteund bij de donatie, die bestond uit speelgoed, schoolspullen en kleding. Naast dit tehuis heeft Bahora vanaf haar bekroning in juni iets meer dan tien scholen en tehuizen in Suriname bedacht. De spullen zijn in Nederland ingezameld na een oproep via Facebook.

[quads id=1]

Silvy Campgane, verantwoordelijke van Huize Campagne: “Het komt de kinderen ten goede. Het brengt ze een eind op weg. Wat ze niet hebben, krijgen ze nu.” Campagne merkt op dat door de aandacht die de media de laatste tijd geven aan het tehuis het vaak wordt benaderd om een donatie te ontvangen. “De overheid doet niets voor ons, wij zijn afhankelijk van de gemeenschap”.
Bron: DWT

[quads id=1]

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.