Video: 11-jarige inbreker ‘gedumpt’ door de politie

Bekijk hier de video op Actionnieuws Suriname van de inbraak afgelopen september

Probleemkinderen die in aanraking komen met de politie worden achtergelaten bij kindertehuizen, zoals Huize Campagne, en de politiek kijkt verder niet naar hen om. Het meest recente geval is dat van het elfjarige jongetje dat in september een inbraak pleegde in de RBC Bank aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat. De politie bracht hem daar naartoe met de mededeling dat hij snel zou worden opgehaald, maar zij liet niets meer van zich horen, zegt de verantwoordelijke van het tehuis, Silvy Campagne.
Campagne keurt deze werkwijze van de politie af. Nadat de kinderen zijn afgezet hoort zij niets meer. Ze zegt dat de moeder van het jochie niet eens weet dat hij daar verblijft, sinds hij betrapt is. Meestal vraagt de politie onderdak voor het kind voor een nacht, om het de volgende dag weer op te halen, maar dat gebeurt niet meer.

Vier van de 55 kinderen in het tehuis, zijn op deze wijze binnengekomen. “Vooral de politie brengt kinderen hier, maar ook families en anderen. Als wij bellen met de politie krijgen we te horen dat ze nog bezig is met het onderzoek.” Van de kinderen die worden ‘afgeleverd’ door politieagenten zijn er vaak geen persoonsgegevens bekend, waardoor ze niet naar school kunnen.
Het jongste kind van het tehuis is een jaar en verblijft er vanaf ze een maand is. Ze is daar achtergelaten door een vrouw die werd mishandeld door haar man. Door een ruit aan de achterzijde van het bankgebouw in te slaan, wist de jeugdige inbreker binnen te komen. Volgens de politie ging hierdoor het alarm af, waarna de jongen zich schuilhield in de vliering van het pand. Door camerabeelden werd hij snel gevonden. Een tweede persoon is, nadat het alarmsysteem was afgegaan, op de vlucht geslagen. De afdeling Jeugdzaken hield zich bezig met dit geval.
Bron: DWT

Eerdere berichten: Redactie: 11-jarige breekt in bij RBC bank

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.