Redactie: Man heeft ex vergeven voor afsnijden penis

Ruim 23 jaar geleden sneed de Amerikaanse Lorena Bobbitt het geslachtsdeel van haar man af met een keukenmesje. John Wayne blikt dit weekend in de Amerikaanse tv-show ‘Scandal Made Me Famous’ terug op deze gruwelijke nacht.
Op 23 juni 1993 knapte er iets in Lorena Bobbitt. ,,Ik had aanvankelijk niet door wat er precies gebeurd was”, vertelt John (49), die nu brood verdient als chauffeur. ,,Ik schrok wakker en er was overal bloed. En opeens zag ik het.”
Zijn vrouw Lorena – met wie hij vier jaar samen was – bleek hem te lijf gegaan te zijn met een mes. Dit na jaren van fysiek en seksueel misbruik. Wayne zou aan de lopende band affaires hebben gehad. Ook gebruikte hij veel alcohol en drugs.

Na de aanval brak er paniek uit bij Lorena. ,,Daar stond ik dan, met een mes in de ene hand en de penis van mijn man in de andere”, vertelde ze daar later over. Ze sprong in haar auto en reed naar haar geboortedorp in Virginia. Onderweg gooide ze het lid van haar man uit het raam. De politie slaagde erin om het te vinden en chirurgen konden het opnieuw aanhechten tijdens een operatie die tien uur duurde. ,,Het is iets vreselijks om mee te maken”, getuigt hij. ,,Op een zeker moment leek zelfmoord de enige oplossing.”

Maar al snel ging het beter met Wayne. En tot zijn grote vreugde ontdekte hij dat alles nog werkte naar behoren. Zo goed zelfs dat hij ging meespelen in pornofilms. Na het mediacircus had hij namelijk enige bekendheid gekregen. ,,Ik verwijt Lorena niets”, zegt hij nu in een nieuwe aflevering van de tv-show ‘Scandal Made Me Famous’. ,,We deden elkaar pijn. Ik wens haar het beste toe.”

Lorena (47) verdween na het proces uit de schijnwerpers. Uiteindelijk hertrouwde ze en startte ze de non-profitorganisatie ‘Lorena’s Red Wagon’, die slachtoffers van huiselijk geweld steunt.

Vorig jaar was ze te gast in de Steve Haervey-show. ,,Mijn verhaal heeft natuurlijk de nodige dosis humor, maar het gaat toch ook om een serieuze zaak: huiselijk geweld”, zei ze daarin.

John Wayne zou de afgelopen jaren al verschillende keren contact met haar proberen op te nemen. ,,Zijn nummer heb ik gewist. Ik heb een nieuw leven nu. Met positieve mensen om mij heen.”
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.